Inpak tips voor op reis

Het is geen geheim dat inpakken voor een reis ontmoedigend kan zijn, maar er zijn manieren om het proces gemakkelijker en minder stressvol te maken. Deze blog geeft je tips over hoe je koffers kunt inpakken voor je volgende reis.

Hier zijn een paar makkelijke inpaktips.

– Alles klaar leggen

Leg eerst alle kleren die je van plan bent mee te nemen van tevoren klaar. Je moet ook alle accessoires die bij deze outfits horen (schoenen, sieraden, enz.) erbij doen. Als je voor twee personen inpakt, doe dit dan apart, zodat ieder weet wat hij mee moet nemen. -Vervolgens- beslis of je bepaalde spullen al dan niet apart van andere spullen in je koffer wilt, omdat ze gemakkelijker vuil of gekreukt kunnen worden dan andere. Bijvoorbeeld: Als een jurk teer is, kun je hem het beste in zijn eigen kledingzak doen, zodat zo kreukt het niet in je koffer.

– Groepeer

Bij het inpakken van een koffer is het belangrijk om gelijksoortige voorwerpen te groeperen. Dit maakt het gemakkelijker om te vinden wat je zoekt en ook om alles weer terug te leggen waar het hoort als je klaar bent. Het is ook handig om outfits samen in te pakken, zodat je ‘s morgens gewoon kunt pakken en gaan.

-Pak zwaardere spullen onderin

Zwaardere spullen onderin je koffer inpakken en lichtere bovenin is om twee redenen belangrijk. Ten eerste voorkomt het dat je kleren tijdens de reis kreukelen. Ten tweede maakt het het gemakkelijker om te vinden wat je zoekt en ook om alles weer terug te leggen waar het hoort als je klaar bent. Dit systeem is vooral handig als je outfits samen inpakt, zodat je ‘s morgens gewoon kunt inpakken en gaan.

– Elektronische apparatuur goed verpakken

Bij het inpakken van een koffer is het belangrijk je elektronische apparatuur te beschermen. Door ze in een gewatteerde zak of doos te verpakken voorkom je dat ze beschadigd raken als je koffer tijdens de reis beschadigd of bekrast raakt. We kennen denk ik allemaal de beelden wel van de bagage afhandelaar die de bagage net iets te enthousiast het vliegtuig in werpt.

– Toiletartikelen

Pak alle toiletartikelen die je nodig zou kunnen hebben in in een klein zakje of bakje dat die je gemakkelijk mee kunt nemen in het vliegtuig. Dit bespaart je het doorzoeken van je koffer naar shampoo, tandenborstel, enz. als je haast hebt.

– Label alles!

Bij het inpakken van een koffer is het belangrijk alles goed te labelen. Zo kun je gemakkelijk vinden wat je zoekt en het maakt het ook gemakkelijker als je bagage tijdens de reis zoekraakt of misplaatst wordt. Het is ook handig om outfits samen te stellen, zodat je ‘s morgens gewoon kunt inpakken en gaan. Dit bespaart je tijd en gedoe als je iets in je koffer probeert te vinden.

– Stevig inpakken

Je koffer stevig inpakken is om een paar redenen belangrijk. Ten eerste voorkomt het dat kleren tijdens de reis gekreukt of vuil worden. Ten tweede maakt het het gemakkelijker om te vinden wat je zoekt en ook om alles weer terug te leggen waar het hoort als je klaar bent. Dit systeem is vooral handig als je outfits samen inpakt, zodat je ‘s morgens gewoon kunt pakken en gaan. Tenslotte neemt het strak inpakken van je koffer minder ruimte in, wat handig is als je beperkt bent in de hoeveelheid bagage die je op reis mee kunt nemen.

Volg deze tips en je zult je koffers als een pro kunnen inpakken voor je volgende reis!

Gerelateerde berichten